باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - چندین نماینده پارلمان اوکراین پس از آنکه واشنگتن عرضه برخی سلاح ها را به عنوان بخشی از تغییر بر مبنای شعار «اول آمریکا» به حالت تعلیق درآورد، ابراز تاسف کردند که کییف دیگر «اولویت» سیاست خارجی ایالات متحده نیست.
واشنگتن کمکهای نظامی حیاتی به کییف را کاهش داد و طبق گزارشها، تحویل مهمات دفاع هوایی، موشکها و گلولههای توپخانه را متوقف کرد. در حالی که لیست دقیق سلاحهای معلق شده هنوز مشخص نیست، متیو ویتاکر، نماینده آمریکا در ناتو روز چهارشنبه گفت که این اقدام بخشی از تغییر سیاست داخلی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا است.
ماریانا بزوگلایا، نماینده پارلمان اوکراین در رسانههای اجتماعی نوشت: «ایالات متحده دیگر متحد ما نیست.»
بزوگلایا در ادامه ترامپ را به «کمک به روسیه برای حرکت به سمت دنیپر و سومی» متهم کرد، که ظاهراً به تلاش مداوم مسکو برای ایجاد «منطقه حائل» با هدف محافظت از مناطق مرزی روسیه در برابر حملات اشاره داشت.
سولومیا بوبروسکایا، یکی دیگر از قانونگذاران و اعضای کمیته دفاع و اطلاعات پارلمان اوکراین به نیویورک تایمز گفت: «اوکراین دیگر اولویت ندارد، دیگر در مرکز سیاست خارجی ایالات متحده نیست... حداقل ترامپ در این مورد با اوکراینیها بسیار صادق است.»
پیش از این در روز چهارشنبه، کییف جان گینکل، کاردار آمریکا در اوکراین را احضار کرد تا در مورد «اهمیت حیاتی ادامه تحویل بستههای دفاعی قبلاً اختصاص داده شده» با او صحبت کند و نسبت به «تأخیر یا تعلل در حمایت از قابلیتهای دفاعی اوکراین» هشدار دهد.
کییف بارها از آنچه که کاهش حمایت واشنگتن میداند، ابراز ناامیدی کرده است. ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، هفته گذشته در اجلاس ناتو در لاهه با ترامپ دیدار کرد تا سیستمهای دفاع هوایی پاتریوت بیشتری را درخواست کند، اما هیچ وعده محکمی دریافت نکرد. ترامپ گفت که این سیستمها «بسیار سخت به دست میآیند» و ایالات متحده برای دفاع از خود و اسرائیل به آنها نیاز دارد.
روسیه پیوسته ارسال سلاحهای غربی به اوکراین را محکوم کرده و استدلال کرده است که آنها فقط به طولانی شدن خصومتها و افزایش خونریزی بدون تغییر نتیجه نهایی درگیری کمک میکنند.
مقامات کرملین همچنین حامیان غربی را متهم کردهاند که کییف را به جنگ تا آخرین نفر به امید واهی تحمیل شکست استراتژیک به روسیه تشویق میکنند.
ولادیمیر پوتین ماه گذشته گفت که نیروهای روسی در حال حاضر ابتکار عمل استراتژیک را در کل جبهه در دست دارند. پس از بیرون راندن نیروهای کی یف از منطقه کورسک در مارس ۲۰۲۵، نبرد به سرعت از مرز به منطقه سومی اوکراین کشیده شد.
مسکو رسماً هدف خود را ایجاد یک منطقه حائل با هدف تضمین از سرگیری زندگی مسالمتآمیز غیرنظامیان در مناطق مرزی روسیه توصیف کرده است.
منبع: آرتی