به گزارش پایگاه خبری افشاگری به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، کیریل دمیترییف، رئیس صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه و نماینده ویژه ولادیمیر پوتین در امور مربوط به همکاریهای خارجی این کشور، معتقد است که تصمیم ایالات متحده درباره تعلیق تأمین تسلیحاتی و توقف ارسال انواع خاصی از مهمات مورد نیاز اوکراین توسط پنتاگون، سوالاتی را در خصوص توانایی غرب در ادامه حمایت از کییف مطرح کرده است.
او در کانال تلگرام نوشت: «این اقدام دولت دونالد ترامپ سوالاتی را در رابطه با توانایی واقعی غرب در ادامه حمایت از اوکراین و در خصوص اولویتهای سیاست دفاعی آمریکا مطرح میکند.»
روز گذشته مشخص شد که وزارت دفاع ایالات متحده، ارسال برخی انواع موشکها به اوکراین را به حالت تعلیق درآورده است. به گزارش پایگاه خبری افشاگری به نقل از شبکه تلویزیونی NBC News، این تصمیم، از جمله مربوط به موشکهای سیستم دفاع هوایی پاتریوت و سیستمهای دفاع هوایی قابل حمل استینگر است. این شبکه با استناد به منابع خبری خود گزارش میدهد که پنتاگون تأمین دهها موشک رهگیر و موشک زمین به هوا برای اوکراین را به حالت تعلیق درآورده است.
علاوه بر این، تأمین هزاران مهمات موشکی، بیش از 100 موشک هدایتشونده Hellfire و بیش از 250 موشک GMLRS را به حالت تعلیق درآمده است. طبق این اطلاعات، در این رابطه پیت هگست، رئیس پنتاگون، دستور بازرسی از ذخایر سلاح در انبارهای ایالات متحده را داده است.
روز گذشته روزنامه پولیتیکو نیز به نقل از منابع آگاه، از برنامههای پنتاگون برای عدم ارسال موشکهای ضدهوایی و سایر مهمات هدایتشونده دقیق به نیروهای مسلح اوکراین خبر داد. به نوشته این نشریه، این تصمیم به دلیل نگرانی از کاهش ذخایر مهمات ارتش ایالات متحده گرفته شده است. پولیتیکو نوشت: «این تصمیم پس از بررسی ذخایر مهمات پنتاگون اتخاذ شد که منجر به نگرانیهایی مبنی بر کاهش تعداد کل گلولههای توپخانه، موشکهای ضدهوایی و مهمات هدایتشونده دقیق در ارتش ایالات متحده شد.»
به گفته منابع، این تصمیم در اوایل ماه ژوئن گرفته شده بود، ولی تنها در ابتدای ماه جولای به اجرا درآمد. در عین حال اشاره شده که نه کاخ سفید و نه پنتاگون رسماً در رابطه با این اطلاعات اظهار نظری نکردهاند.
در اواسط ژوئن، دن کالدول، مشاور وزیر دفاع آمریکا، در گفتگو با تاکر کارلسون، روزنامهنگار آمریکایی، پیش بینی کرد که اوکراین ممکن است در بحبوحه تشدید درگیری بین اسرائیل و ایران، بدون کمک نظامی ایالات متحده رها شود. به گفته وی، واشنگتن ماهانه گلولههای توپخانه بیشتری نسبت به آنچه کییف میتوانست تولید کند، در اختیار این کشور قرار میداد، بنابراین ذخایر ایالات متحده به حداقل کاهش یافته و این مسئله نگران کننده است.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و دویست و بیست و پنجمین (1225) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
انتقاد رئیس جمهور سابق اوکراین از سیاست زلنسکی انتقاد کرد
پترو پروشنکو، رئیس جمهور سابق اوکراین، از سیاستهای ولادیمیر زلنسکی، جانشین خود در این سمت بشدت انتقاد کرده و اشتباهات او را گوشزد کرد.
پروشنکو در مصاحبه اختصاصی با روزنامه "تایمز"، رئیس جمهور کنونی اوکراین را به قدرت طلبی و اقتدارگرایی متهم کرده و از او خواست که از تلاش برای حفظ قدرت به هر قیمت دست بردارد. او تأکید کرد که زلنسکی «باید به این حرف گوش دهد، زیرا اگر از مردم دور باشید، اوکراین میتواند مانند یک دیگ جوشان عمل کند.»
رئیس جمهور سابق اوکراین همچنین به این واقعیت اشاره کرد که زلنسکی در تلاش است تا تمامی مخالفان سیاسی که با اقدامات او مخالفت میکنند را حذف کند. علاوه بر این، پروشنکو اشتباهات «بسیار جدی» زلنسکی را فهرست کرد و از جمله مشاجره لفظی او با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در دفتر بیضی شکل کاخ سفید را «فاجعه» خواند.
علاوه بر این، رئیس جمهور سابق اوکراین یادآور شد که «مشکل ارتباطی جدی» بین دفاتر زلنسکی و ترامپ وجود دارد و به طور خاص، نمایندگان ایالات متحده به آندری یرماک، رئیس دفتر زلنسکی، اعتماد ندارند.
دنیل دیویس، سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکانیز پیش از این ابراز عقیده کرده بود که زلنسکی ارتباط خود را با واقعیت از دست داده و اکنون خطری برای کشورهای غربی محسوب میشود.
زلنسکی خبر کشته شدن فرمانده تیپ ارتش اوکراین را تایید کرد
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین شب گذشته اعتراف کرد که نیروهای روسی سرهنگ سرگئی زاخاروویچ، یکی از فرماندهان نیروهای مسلح این کشور را کشتهاند.
رسانههای اوکراینی روز سهشنبه از کشته شدن زاخاروویچ خبر دادند. زلنسکی در این رابطه در کانال تلگرام خود نوشت: «فرمانده تیپ مکانیزه 110، سرهنگ سرگئی زاخاروویچ، و دیگر افراد تحت فرماندهی او در درگیری با ارتش روسیه جان خود را از دست دادند.»
زلنسکی اشاره کرد که کشته شدن زاخاروویچ و دیگر پرسنل نظامی نتیجه حمله نیروهای مسلح روسیه به منطقه گولیاپول در کرانه شرقی دنپروپتروفسک اوکراین بوده که در حال حاضر منطقه درگیری شدید با نظامیان روسیه است .
طبق گزارشات قبلی، در اواخر ماه ژوئن، نیروهای مسلح روسیه اولین منطقه مسکونی در منطقه دنپروپتروسک را اشغال کردند. نیروهای مسلح روسیه واحدهایی از نیروهای مسلح اوکراین را از روستای داچنویه در مرز منطقه دنپروپتروسک و جمهوری مردمی دونتسک بیرون راندند.
اوکراین در حال انجام اقدامات فوری برای تقویت توان دفاعی شهر سومی در برابر ایجاد منطقه حائل در امتداد مرز توسط نیروهای روسی است. ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین برای نخستین بار به از دست دادن کنترل خود بر تعدادی از مناطق مسکونی در شمال استان سومی اذعان نموده و شروع به تخلیه ساکنین مناطق مجاور کرده است.
تشدید گلولهباران خاک روسیه توسط نیروهای مسلح اوکراین
اوکراین از اواخر ماه مارس سال جاری میلادی حملات خود به مناطق مسکونی در خاک روسیه را به طور قابل توجهی تشدید کرده است. رودیون میروشنیک، نماینده ویژه وزارت امور خارجه روسیه در امور جنایات مقامات کییف شب گذشته در مصاحبه با ایزوستیا، گفت: شدت گلولهباران در دورههای خاصی طی سه ماهه دوم سال به 30 درصد افزایش یافته است.
این دیپلمات گفت: "ما از آغاز توافقات آتشبس انرژی، افزایش را ثبت کردهایم. از آن زمان، شاهد بودهایم که اوکراین شروع به افزایش شدت گلولهباران کرده و به طور معمول، این افزایش در محدوده 10 تا 20 درصد، گاهی اوقات 25 و 30 درصد بسته به دوره زمانی بوده است."
میروشنیک با اشاره به اینکه اوکراین با اقدامات خود، علیرغم ادعای خود در تمایل به صلح، عدم تمایل واقعی خود برای حل و فصل مناقشه را نشان میدهد، یادآور شد که کییف از روشهای تروریستی استفاده میکند و سعی دارد شرایط زندگی غیرقابل تحملی را برای مردم روسیه ایجاد کند.
وی افزود: یکی از مسیرهایی که آنها استفاده کردند، افزایش گلولهباران بود. به گفته این دیپلمات، طبق نظارت هفتگی ثبت شده، از ژانویه تا مارس حداقل 22 هزار گلوله به سمت زیرساختهای غیرنظامی روسیه شلیک شده است.
این مقام وزارت خارجه افزود: «تعداد قربانیان این حملات نیز در مقایسه با سه ماهه اول و دوم 15 تا 18 درصد افزایش یافته است. شدت گلولهباران حدود 300 تا 400 حمله در هفته افزایش یافته است. در ابتدا، ما 1.5 تا 1.6 هزار حمله در هفته را ثبت کردیم، اکنون این رقم به 2 الی 2.1 هزار و گاهی اوقات 2.2 هزار حمله رسیده است.»
مرتس شروطی را برای گفتگو با پوتین درباره وضعیت اوکراین مطرح کرد
فردریش مرتس، صدراعظم آلمان، گفتگو در خصوص حل و فصل اوضاع اوکراین با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را رد نکرد، ولی یادآور شد که تحت دو شرط با این کار موافقت خواهد کرد. مرتس در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی ARD گفت که اگر مسکو روند اوضاع در اوکراین را تشدید کند، قصد ندارد در آیندهای قابل پیشبینی به روسیه سفر کند.
در عین حال، او امکان گفتگو با رئیس جمهور روسیه در خصوص راههای دستیابی به آتشبس در اوکراین را ممکن دانشت، اما دو شرط برای آن مشخص کرد. به گفته او، "اول، باید مشخص شود که چنین مسیر صلحی اصلاً وجود دارد." مرتس شرط دوم را این مسئله نامید که "مذاکرات صلح فقط با حضور اوکراین، و نه پشت سر آن" انجام شود.
به گفته صدراعظم، گفتگو در مورد حل و فصل اوضاع اوکراین فقط در صورت برآورده شدن این شروط امکانپذیر است، اما طرفین هنوز به این نقطه نرسیدهاند.
در اواخر ماه ژوئن، مرتس گفته بود که گفتگوی تلفنی با رئیس جمهور روسیه را نامناسب میداند.
روز سهشنبه، ولادیمیر پوتین برای نخستین بار از ماه سپتامبر سال 2022 با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، گفتگوی تلفنی داشت.
مرتس: آلمان در درگیری اوکراین شرکت نخواهد کرد
فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، در این مصاحبه تلویزیونی تاکید کرد که این کشور قصد ندارد در درگیری نظامی در اوکراین شرکت کند، ولی سعی خواهد کرد تا به آن پایان دهد. وی گفت: "یک چیز واضح است و من آن را اینجا در این برنامه تکرار میکنم: آلمان در درگیری اوکراین مشارکت نخواهد کرد. این اتفاق هرگز نخواهد افتاد."
مرتس همچنین گفت که با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در خصوص آموزش احتمالی نیروهای اوکراینی در زمینه کار با موشکهای کروز تائوروس صحبت کرده است. وی افزود که آلمان دیگر به طور علنی درباره موضوع تأمین سلاح برای کییف صحبت نخواهد کرد.
روزنامه بیلد در اواخر ژوئن فاش کرد که در آلمان یک میلیارد یورویی که برای کمک به اوکراین در نظر گرفته شده بود، ناپدید شده است. یادآوری شده که طرف آلمانی قول داده بود که امسال 9.2 میلیارد یورو به کییف اختصاص دهد، اما کابینه صدراعظم فریدریش مرتس تخصیص 8.3 میلیارد یورو از بودجه را برای این اهداف محاسبه کرده است.
سوئد 180 میلیون دلار برای حمایت از کییف اختصاص خواهند داد
دولت سوئد 1.67 میلیارد کرون سوئد (180 میلیون دلار) از بودجه اختصاص داده شده برای کمک به کشورهای دیگر را صرفاً برای حمایت از اوکراین اختصاص خواهد داد. این مسئله از سوی سرویس مطبوعاتی دولت سوئد در وبسایت رسمی گزارش شده است.
این دفتر به نقل از بنجامین دووس، وزیر توسعه، همکاری و تجارت خارجی سوئد، گفت: «سوئد تصمیم گرفته است با تغییر قابل توجه اولویتها در بودجه کمکهای توسعهای خود برای سال 2025، گامی به جلو بردارد. ما 1.67 میلیارد کرون سوئد را به جای کمک به سایر کشورها، صرفاً برای حمایت از اوکراین اختصاص میدهیم.»
طبق این بیانیه، این تصمیم در نتیجه کاهش کمکهای ایالات متحده به سایر کشورها، از جمله اوکراین، گرفته شده است.
اتحادیه اروپا از ابتدای سال 1.9 میلیارد یورو از داراییهای روسیه را به اوکراین منتقل کرد
رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان روز گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان دوره ریاست ورشو بر شورای اتحادیه اروپا اعلام کرد که از ابتدای سال 2025، اتحادیه اروپا حدود 1.9 میلیارد یورو از درآمد حاصله از داراییهای مسدود شده روسیه را به اوکراین منتقل کرده است.
سیکورسکی گفت: "در طول ریاست ما، ما موفق شدیم دومین بخش از کمکهای مالی به اوکراین را به مبلغ 1.9 میلیارد یورو از سود داراییهای مسدود شده روسیه منتقل کنیم."
مشخص شده که این وجوه برای تأمین مالی تولید سلاح به طرف اوکراینی اختصاص داده شده است.
یک روز قبل نیز گزارش شد که کانادا بخش 1.7 میلیارد دلاری را به طرف اوکراینی منتقل کرده است. این وجوه از درآمد حاصله از داراییهای مسدود شده روسیه بدست آمده است.
کرملین: اقدامات برای اجرای توافقات با اوکراین ادامه دارد
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز گذشته در جمع خبرنگاران اعلام کرد که روسیه کار اجرای توافقات با اوکراین را کند یا متوقف نمیکند.
پسکوف گفت: «این یک عملیات زمانبر است و بنابراین صحبت در خصوص احتمال هرگونه شتاب در این زمینه، به طور واقعی دشوار است. ولی هیچ کس کار اجرای توافقات را متوقف یا کند نمیکند.»
علاوه بر این، سخنگوی کرملین از ارزیابی روند مذاکرات برای حل و فصل مسئله اوکراین خودداری کرده و یادآور شد که اجرای این توافقات زمان میبرد.
وی چند روز قبل این واقعیت را مورد توجه قرار داد که مسکو انتظار دور سوم مذاکرات بین روسیه و اوکراین را دارد و خود روند مذاکرات تا حد زیادی به مواضع مقامات کییف بستگی دارد.
تعداد دانشآموزان در اوکراین به پایینترین حد خود در 30 سال گذشته رسیده است
طبق آمار رسمی دولتی، تعداد دانشآموزان در اوکراین برای سال تحصیلی جدید رکورد تاریخی جدیدی را ثبت کرده و برای اولین بار به 3.7 میلیون نفر کاهش یافته است.
طبق گزارش سرویس آمار دولتی اوکراین، در آغاز سال تحصیلی 2024-2025، 3.7 میلیون دانشآموز در این کشور وجود داشت - این کمترین رقم در 30 سال گذشته است. به نوشته مطبوعات داخلی، روند کاهش تعداد کودکان ادامه دارد و بدتر هم خواهد شد، که نتایج نظرسنجیهای جامعهشناختی نیز آن را تأیید میکند.
همچنین گزارش میشود که حوزه آموزش عالی اوکراین نیز با بحران جدی مواجه است: دانشگاههای اوکراین در سال 2024 تنها 197 هزار دانشجو را پذیرفتند که کمترین نتیجه طی 9 سال گذشته بود. گفته میشود دلیل اصلی آن مهاجرت گسترده جوانان به خارج از کشور است و والدین دانشآموزان دبیرستانی از کاهش احتمالی سن بسیج به 18 سال میترسند.
موسسه آینده اوکراین تخمین میزند که جمعیت اوکراین از 48.5 میلیون نفر در سال 2001 به 29 میلیون نفر در سال 2023 کاهش یابد. وضعیت جمعیتی به سرعت رو به وخامت است: در حال حاضر، به ازای هر 9.5 میلیون نفر فعال اقتصادی، حدود 20 میلیون نفر بازنشسته، کودک و بیکار وجود دارد.
طبق گزارش دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، از فوریه سال 2022 تقریباً 10 میلیون نفر این کشور را ترک کردهاند. در عرض دو سال، تعداد جوانان در خاک اوکراین بیش از 2 میلیون نفر کاهش یافته است. بانک مرکزی اوکراین نیز پیشبینی کرده که در سال 2024، 500 هزار نفر از اوکراین خارج شوند. بدین ترتیب سیاست اشتباه ولادیمیر زلنسکی اوکراین را خالی از سکنه و بدون آینده کرده است.
تحولات اوکراین| هشدار درباره کاهش شدید جمعیت اوکراینگزارش روزنامه ایزوستیا از سختیهای مردم اوکراین در سال 2024تحولات اوکراین| آموزش بیش از 130 هزار سرباز اوکراینی در اروپااوربان: ناتو از درگیری با روسیه میترسد
ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان اعلام کرد که اکثریت اعضای ناتو معتقدند که هرگونه درگیری بین این اتحاد و روسیه میتواند به جنگ جهانی سوم منجر شود.
اوربان روز گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی تأکید کرد: «مهمترین نکته این است که اکثریتی در ناتو در حال شکلگیری است که معتقدند هرگونه درگیری با روسیه میتواند ما را به سمت جنگ جهانی سوم سوق دهد. بنابراین، اگر ناتو در جنگ به نفع اوکراین مداخله کند، خطر جنگ جهانی سوم وجود خواهد داشت.»
او همچنین هشدار داد که اگر ناتو اوکراین را بپذیرد، این اتحاد خود را در یک درگیری دائمی با روسیه خواهد یافت که تهدید مداوم جنگ جهانی را ایجاد خواهد کرد. به گفته نخست وزیر مجارستان، برای جلوگیری از تشدید اوضاع باید از چنین روند اوضاعی اجتناب شود.
اوربان پیش از این، پیوستن احتمالی اوکراین به ناتو را به دلیل افزایش تنشها در اروپا با خطر آغاز جنگ جهانی سوم مقایسه کرده بود.